10 gulden gouden tientje

Gouden tientje 1897 vaste parels

10 gulden gouden tientje 1897 vaste parels

Wij kopen uw gouden tientje 1897 voor de hoogste prijs. Het verschil tussen aankoop en verkoop is slechts 5%.

Het gouden tientje 1897 is tijdens de regering de regering van koning Wilhelmina in Utrecht geslagen. Het tientje is geslagen in een oplage van 453.696 stuks. Daarmee is het een veel voorkomend jaartal. Er zijn diverse varianten bekend van 1897. De meest bekende indeling is die in: losse parels versus vaste parels. Bovenstaande foto toont de vaste parels op de kz. De parels zijn met de rand versmolten. Gemiddeld komt het exemplaar met de losse parels 4 tot 5 maal zoveel voor als het type met de vaste parels.
Het tientje met hangend haar was zeer populair om in een hanger te doen. Daardoor komen er van dit type veel gesleten en beschadigde en gepoetste exemplaren voor. Ook bestaan er veel vervalsingen (door de handel als naslag aangeboden) van 14 karaat goud of verguld brons. Daardoor zijn prachtige exemplaren schaars.

De medailleur van dit gouden tientje was W.J. Schrammer. Muntmeestersteken: hellebaard. Kartelrand.

Het gouden tientje heeft een gewicht van 6,72 gram en een goudgehalte van 90%. Daarmee komt het fijngoud gewicht op 6,05 gram. In praktijk komen afwijkingen van 0,02 gram naar boven of onder voor.

Dit tientje heeft een iets hogere waarde dan de goudprijs; het is een verzamelmunt indien het in onberispelijke nieuwstaat verkeert.

U bent bij ons aan het juiste adres voor aankoop of verkoop; de spread (verschil tussen inkoop en verkoop) bedraagt slechts 5% voor de niet-verzamelmunten.

Kijk voor de actuele prijzen op inkoopprijs of verkoopprijs.

 

BLOG Zilver bestek