10 gulden gouden tientje

Blockchain goud

De bitcoin is een betaalmiddel als alternatief voor de ouderwetse valuta zoals US Dollar, Euro, Zwitserse Frank, Yen of Yuan.

De bitcoin is zeer geliefd omdat het met de bitcoin mogelijk is om P2P betalingen te doen; ofwel van persoon naar persoon. Er zit geen (centrale) bank tussen die alles controleert en die bepaalde tegoeden of transacties doorgeeft aan de fiscus. Dit laatste gebeurt dus wél bij onze betaalrekeningen.

Wat is een bitcoin? Een bitcoin is niets. Het is een computer-cijfer dat kan worden overgedragen aan een ander persoon via de BLOCKCHAIN technologie. En dit laatste daar draait het om.

Op dit moment (1 juni 2017) is George Soros (de man die de bank van Engeland op haar knieën kreeg) bezig om een nieuw betaalcircuit op te zetten. Dit nieuwe betaalcircuit bestaat uit twee onderdelen:
1. Gebruik van blockchain-technologie zodat P2P transacties mogelijk zijn.
2. Goud als onderliggende waarde.

Voor het transactiesysteem gaat George gebruik maken van GOLDMONEY (voorheen BITGOLD), een aan de Canadese beurs genoteerd bedrijf.

Voor de goud-opslag gaat George gebruik maken van de UTIM (het beleggingsvehikel van de universiteit van Texas) dat op dit moment een goudopslag aan het bouwen is; een particulier Fort-Knox.

Wat betekent dat:
1. Sinds de jaren 70 kunnen particulieren geen goud meer opeisen bij hun centrale banken tegen inlevering van hun bankbiljetten. Vanaf 2018 kunnen particulieren wel goud opeisen bij de UTIM tegen inlevering van hun Goldmoney.
2. Er is een P2P betaalcircuit zonder overheids toezicht.
3. Indien goldmoney een zelfde groei doormaakt als de bitcoin, neemt de vraag naar goldmoney enorm toe en dat betekent dat de UTIM enorme hoeveelheden fysiek goud moet gaan inkopen als onderpand.
4. Deze enorme vraag naar fysiek goud zal een verstoring in de goudmarkt tot stand brengen. Goud is een schaars metaal. De prijs van goud zal exploderen.

De vraag die iedereen nu stelt, is wanneer dat zal gaan gebeuren. Bitcoin heeft tussen 2009 en 2017 8 jaar nodig gehad om van $ 0,0025 cent te stijgen naar $ 1955,68. Met goud als fundament is zulk een enorme koersstijging onmogelijk. Maar een vertienvoudiging van de goudprijs is reëel. Er ligt namelijk wereldwijd nog teveel goud in laatjes en nachtkastjes dat bij een forse prijsstijging wordt aangeboden ter omsmelting. Zo ging dat in de jaren 80 ook toen de gebroeders Hunt het zilver-monopolie probeerden te pakken. (deze miljardairs zijn er aan failliet gegaan).
In 8 jaar tijd heeft een nieuwe technologie een geaccepteerde status bereikt. GOLDMONEY zal dus minder tijd nodig hebben omdat de blockchain technologie reeds is geaccepteerd.
Timing is de moeilijkste factor in de kunst van het beleggen. Maar zullen we een gokje doen? 1 juni 2021 staat het goud op $ 12.650 per ounce ofwel € 362.700 per kilo.

 

BLOG Zilver bestek