gouden tientje

Wil je zilver bestek verkopen? Hier lees je alle info.

Heb je oud zilver bestek en wil je dat verkopen? Hier lees je meer over de waarde en of het echt is.

Gehalte

In Nederland komen twee gehaltes voor bij massief zilveren bestek. Het eerste gehalte heeft een zuiverheid van 925 delen op de 1000. Het tweede gehalte heeft een zuiverheid van 835 delen op de 1000. In Duitsland komt veel bestek voor van het derde gehalte van 800 delen op de 1000. Je kunt het gehalte herkennen aan de merktekens die in elke lepel of vork zijn ingeslagen.

zilvermerken

Verzilverd bestek

Dit komt zeer veel voor. Ook bij verzilverd bestek staan er merktekens in de lepels en de vorken, maar dat zijn geen zilvermerken. Bestek waarin staat: “gero 90,” “sola 90,” of “80,” “90,” “100.” is altijd verzilverd. Dat bestek kopen wij niet in.

Hoe kun je herkennen of je zilver echt is

Echt Nederlands zilver is voorzien van een officieel zilverteken. Zie hieronder de vergrote afbeeldingen. Als dat er niet in staat dan is het geen echt Nederlands zilver.

zilver tweede gehalte zilver eerste gehalte zilver tweede gehalte

De hoogste inkoopprijs

Andere inkopers van edelmetaal verkopen hun ingekochte zilveren voorwerpen aan ons door omdat wij de hoogste prijs bieden. Ook jij kunt gebruik maken van deze hoogste prijs. We kopen ook kleine hoeveelheden in voor deze zelfde prijs. Contante afhandeling en legitimatie is verplicht. Kijk voor de aktuele prijzen op de zilver-inkoop pagina.

Vergelijk de zilver prijs

 

BLOG